Παστός μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

21 Μαρτίου 2014
By
Υλικά
  • 800 γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μεγάλες μπουκιές
  • 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες αλλά σφικτές, ψιλοκομμένες
  • 4 - 5 μέτριες πατάτες (περίπου 1 κιλό), κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή τσίπουρο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία Βάζουμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με άφθονο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και τα τρίβουμε ελαφρώς με το χέρι. Αφήνουμε κατά  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας