Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστες σαρδελες, παστα ψαρια, παστές σαρδέλες συνταγή, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστη σαρδελα, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, παστες σαρδελες καλλονης, πως να κανω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα συνταγη, παστωμα ψαριων, pasta caria, παστα ψαρια συνταγες, παστα ψαρια πως γινονται, σαρδελες παστες συνταγες, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, ψαρια παστα, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, παστες σαρδελες μυτιληνης, πως παστωνουμε τα ψαρια, σαρδελα, πασταψαρια, σαρδελα καλονης, παστωνω ψαρια, σαρδελα παστο, φτιαχνω σαρδελες, σαρδελεσ παστεσ ποσ γινονται, ατζουγες παστες, sardela pasti, φτιαχνο μονοσ μου αλμυρα ψαρια, σαρδελλες μυτιληνης, φτιαχνω παστη σαρδελα, pasto psari omofagia, συνταγη παστωμα ψαριων, πως κανουμε σαρδελα παστη

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας