Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστές σαρδέλες συνταγή, παστες σαρδελες, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστα ψαρια, παστες σαρδελες καλλονης, πως να κανω παστες σαρδελες, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα συνταγη, παστα ψαρια συνταγες, παστα ψαρια πως γινονται, pasta caria, παστη σαρδελα, σαρδελες παστες συνταγες, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, παστωμα ψαριων, πωσ κανουμε παστα ψαρια, πως να φτιαξω παστες σαρδελες, pasth sardela, παστη σαρδελα καλλονης, ψαρια παστα, σαρδέλα καλλονής, σαρδελεσ παστεσ καλλονησ, φτιαχνω παστεσ σαρδελεσ, sardela pasth, παστες σαρδελες μυτιληνης, συνταγη για παστα ψαρια, σαρδελες καλονης, σαρδελα παστη συνταγες, ψάρι παστό, σαρδελλα παστη, σαρδελα αλιπαστη, συνταγη για σαρδελες παστές, συνταγη για παστη σαρδελα

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading