Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστα ψαρια, παστες σαρδελες, παστές σαρδέλες συνταγή, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστη σαρδελα, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, πως να κανω παστες σαρδελες, παστες σαρδελες καλλονης, παστη σαρδελα συνταγη, παστωμα ψαριων, pasta caria, παστα ψαρια συνταγες, παστα ψαρια πως γινονται, σαρδελες παστες συνταγες, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, ψαρια παστα, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, σαρδελα, πως παστωνουμε τα ψαρια, σαρδελες καλλονης, παστωνω ψαρια, σαρδελα παστομα, ΠΩΣ ΠΑΣΤΩΝΩ ΣΑΡΔΕΛΕΣ, συνταγη παστωμα ψαριων, ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ, φτιαχνω παστη σαρδελα, φτιαχνω σαρδελες, ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, πως να φτιαξω παστες σαρδελες, σσρδελες παστες, άτζόύγές, ατζουγες παστες, πωσ φτιαχνουμε σαρδελα παστη, πως γινεται η παστη σαρδελα

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας