Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδελες παστες συνταγη, σαρδέλα παστή, παστές σαρδέλες συνταγή, παστες σαρδελες, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστα ψαρια, παστες σαρδελες καλλονης, παστη σαρδελα συνταγη, πως να κανω παστες σαρδελες, pasta caria, παστα ψαρια πως γινονται, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, παστα ψαρια συνταγες, σαρδελες παστες συνταγες, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, παστη σαρδελα, πωσ κανουμε παστα ψαρια, pasth sardela, παστωμα ψαριων, πως να φτιαξω παστες σαρδελες, ψαρια παστα, παστη σαρδελα καλλονης, σαρδέλα καλλονής, συνταγη για παστωμα ψαριων, σαρδελεσ παστεσ καλλονησ, πως κανουμε παστες σαρδελες, συνταγη για παστα ψαρια, πως να φτιαξω σαρδελες παστες, πωσ φτιαχνω παστη σαρδελα, sardela pasth, φτιαχνω παστεσ σαρδελεσ, σαρδελα παστη συνταγες, ψάρι παστό, πως θα φτιξω παστες σαρδελες, πωσ φτιαχνουμε σαρδελα παστη

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading