Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστές σαρδέλες συνταγή, παστες σαρδελες, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστα ψαρια, παστες σαρδελες καλλονης, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, πως να κανω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα συνταγη, παστα ψαρια πως γινονται, pasta caria, παστα ψαρια συνταγες, σαρδελες παστες συνταγες, παστη σαρδελα, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, παστωμα ψαριων, συνταγες για παστα ψαρια, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, ψαρια παστα, πως να φτιαξω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα καλλονης, σαρδέλα καλλονής, sardela pasth, σαρδελεσ παστεσ καλλονησ, φτιαχνω παστεσ σαρδελεσ, παστες σαρδελες μυτιληνης, σαρδελες καλονης, αλμυρα ψαρια, ψάρι παστό, σαρδελα παστη συνταγες, σαρδελα αλιπαστη, συνταγη για παστη σαρδελα, αλιπαστες σαρδελες, πασταψαρια, παστωμα σαρδελες, συνταγή της σαρδέλας

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading