Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστες σαρδελες, παστα ψαρια, παστές σαρδέλες συνταγή, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστη σαρδελα, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, παστες σαρδελες καλλονης, πως να κανω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα συνταγη, παστωμα ψαριων, παστα ψαρια συνταγες, παστα ψαρια πως γινονται, pasta caria, σαρδελες παστες συνταγες, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, ψαρια παστα, πως παστωνουμε τα ψαρια, παστες σαρδελες μυτιληνης, σαρδελα, πασταψαρια, σαρδελα παστο, σαρδελα καλονης, σαρδελεσ παστεσ ποσ γινονται, sardela pasti, pasto psari omofagia, σαρδελλες μυτιληνης, pasti sardela, συνταγη για παστωμα ψαριων, συνταγη παστωμα ψαριων, φτιαχνο μονοσ μου αλμυρα ψαρια, φτιαχνω αλιπαστα, πως κανουμε σαρδελα παστη, ατζουγες παστες

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας