Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστες σαρδελες, παστές σαρδέλες συνταγή, παστα ψαρια, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, παστες σαρδελες καλλονης, παστη σαρδελα συνταγη, πως να κανω παστες σαρδελες, pasta caria, παστη σαρδελα, παστα ψαρια πως γινονται, παστα ψαρια συνταγες, σαρδελες παστες συνταγες, παστωμα ψαριων, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, ψαρια παστα, παστες σαρδελες μυτιληνης, σαρδελα, πασταψαρια, παστωμα σαρδελες, σαρδελα παστο, σαρδελες μελιπαστες, συνταγες για παστες σαρδελες, σαρδελα καλονης, σαρδελες παστες καλονη, sardela pasti, φτιαχνω αλιπαστα, σαρδελεσ παστεσ ποσ γινονται, pasto psari omofagia, pasti sardela, σαρδελλες μυτιληνης, φτιαχνο μονοσ μου αλμυρα ψαρια, σαρδες παστες συνταγες της παρεας

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας