Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστα ψαρια, παστες σαρδελες, παστές σαρδέλες συνταγή, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, σαρδελα παστη συνταγη, παστη σαρδελα, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, πως να κανω παστες σαρδελες, παστες σαρδελες καλλονης, παστα ψαρια συνταγες, παστη σαρδελα συνταγη, παστωμα ψαριων, παστα ψαρια πως γινονται, pasta caria, σαρδελες παστες συνταγες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, συνταγη για παστες σαρδελες, ψαρια παστα, συνταγες για παστα ψαρια, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, σαρδελα, πως παστωνουμε τα ψαρια, σαρδελα παστομα, σαρδελες καλλονης, παστωνω ψαρια, ατζουγες παστες, ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, φτιαχνω σαρδελες, φτιαχνω παστη σαρδελα, ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ, σσρδελες παστες, σαρδελλες πλακι, Σαρδελλα καλονης, πως να κανω παστη σαρδελλα, πως να φτιαξω παστες σαρδελες, σαρδελεσ παστεσ ποσ γινονται, άτζόύγές

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας