Παστές Σαρδέλες Καλλονής

5 Αυγούστου 2011
By

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες) Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:


Filed under: ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ Tagged: παστές σαρδέλες, σαρδέλες, ψάρι, ωμοφαγία, Καλλονή, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εναλλακτική πρόταση διατροφής, κατάλυση ιχθύος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρδελες παστες, σαρδέλα παστή, σαρδελες παστες συνταγη, παστές σαρδέλες συνταγή, παστες σαρδελες, πως φτιαχνω σαρδελες παστες, παστα ψαρια, σαρδελα παστη συνταγη, πως φτιαχνω παστες σαρδελες, παστες σαρδελες καλλονης, πως να κανω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα συνταγη, pasta caria, παστα ψαρια συνταγες, παστα ψαρια πως γινονται, παστη σαρδελα, σαρδελες παστες συνταγες, παστωμα ψαριων, συνταγη για παστες σαρδελες, πως γινονται οι παστες σαρδελες, συνταγες για παστα ψαρια, πωσ φτιαχνουμε παστες σαρδελες, ψαρια παστα, πως να φτιαξω παστες σαρδελες, παστη σαρδελα καλλονης, sardela pasth, παστες σαρδελες μυτιληνης, φτιαχνω παστεσ σαρδελεσ, ψάρι παστό, σαρδελες καλονης, αλμυρα ψαρια, παστωμα σαρδελες, σαρδελα, αλιπαστες σαρδελες, πασταψαρια, σαρδελα αλιπαστη, συνταγη για παστη σαρδελα, σαρδελλα παστη, φτιαχνω μονος μου παστο, Πώς φτιάχνω ατζουγες

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading