Παπαρδέλες με τόνο, σάλτσα ντομάτας και φινόκιο.

3 Νοεμβρίου 2012
By
Υλικά για 4 άτομα
Για τις παπαρδέλες
  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κολοκύθι, σε μπαστουνάκια
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντσούγιες, ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 100 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. τόνο, στραγγισμένο
  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 15 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες, ολόκληρες, από κονσέρβα
  • 20 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται
  • αλάτι
Εκτέλεση
Σάλτσα ντομάτας:
1.      Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
2.      Συμπληρώνουμε με τις ντομάτες και μόλις αρχίσει να ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.