Παντζανέλα με φέτα

19 Μαρτίου 2014
By
Η ιταλική «ψωμένια» σαλάτα συναντά το εθνικό μας τυρί. Υλικά
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 10 - 12 φυλλαράκια φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού, χοντροκομμένα (την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν)
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ελαιόλαδο Άλτις «παραδοσιακό»
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
  • 150 γρ. φέτα (προτιμότερο μαλακιά), σε μικρά κομμάτια
  • ελάχιστες σταγόνες ξίδι βαλσαμικό
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κρουτόν
  • 4 φέτες λευκό σταρένιο ψωμί, με την κόρα
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις «παραδοσιακό»
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλατι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία Κρουτόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Κόβουμε το ψωμί με το χέρι σε μπουκιές. Σε ένα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας