Πίτσα – παπουτσάκια… ελληνοϊταλική υπερπαραγωγή

28 Αυγούστου 2014
By
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
  • 2/3 κούπας χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες, ψημένες στο φούρνο
  • 350 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά (μοτσαρέλα, ένταμ, γκούντα)
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 5 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Για τον κιμά
  • 250 γρ. κιμά
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και τη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Tante Kiki


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

νηστισιμα φσγητα

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας