Πάστα φλώρα

28 Οκτωβρίου 2011
By
Η βάση αυτής της συνταγής γίνεται καταπληκτική! Αφράτη, μπισκοτένια και όσο πρέπει τριφτή, σας συνιστώ να την δοκιμάσετε σε μηλόπιτα κλειστή ή ανοιχτή, σε τάρτες και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε! 
Υλικά για μια φόρμα 22cm:
3 ½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ250 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (ή βιτάμ)1 κρόκος αυγού1 φλυτζανάκι κονιάκΞύσμα από 1 λεμόνι1/3 φλυτζανιού ζάχαρηΜαρμελάδα της αρεσκείας σας
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε
τα 3 φλυτζάνια αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον κρόκο, το κονιάκ,
 το ξύσμα λεμονιού και  τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε με το γάντζο (ή με τα χεράκια μας!)
μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά που να πλάθεται. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
και το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι αλεύρι, εμένα πάντως το πήρε όλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Betty's Cuisine


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

milopita keik, κεικ με βουτυρο κερκυρας, παστα φλωρα με μερεντα, πάστα φλορα, παστα φλωρα ντινα νικολαου, συνταγες της παρεας παστα φλωρα, παστα φλορα για μηλόπιτα, συνταγη παστα φλορα της παρεας

Tags: ,

Τα σχόλια σας