Ντολμαδάκια, σαρμαδάκια ή γιαπράκια – γιαλαντζί, σε Ελλάδα & Τουρκία

1 Ιουνίου 2014
By
Αυτή η συνταγή είναι πολύ αγαπημένη και δουλεμένη στην τελευταία λεπτομέρεια, λόγω επαναλήψεων. [...]

Υλικά (για 120 ντολμαδάκια):

  • 400γρ αμπελόφυλλα, έτοιμα για τύλιγμα

Για τη γέμιση

  • 500γρ ρύζι καρολίνα
  • 500γρ καθαρισμένο ξερό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 60μλ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι χοντρό
  • 100γρ μαύρη σταφίδα και κουκουνάρι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μάραθο ή άνιθο)
  • 1 κουταλιά γλυκού ξερό δυόσμο
  • 2 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • χυμό 1/2 λεμονιού

Για το ζωμό

  • 900μλ νερό
  • 1 κουταλιά σούπας μαραθόσπορο
  • 1/2 κουταλιά σούπας ξερό δυόσμο
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι χοντρό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 60μλ ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Τα αμπελόφυλλα:

Τα πιο τρυφερά αμπελόφυλλα είναι της ποικιλίας Ντεμπίνα στην Ήπειρο (σκέτο μετάξι) και της Σουλτανίνας ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας