Μπρόκολο με αυγά μάτια και φέτα στο φούρνο

19 Νοεμβρίου 2012
By
Απλό, πλήρες και χορταστικό αν το συνδυάσουμε με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο. Υλικά
  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 4 - 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 10 - 12 ντοματίνια
  • 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακιά)
  • 150 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού ή άλλο αλειφώδες τυρί που μας αρέσει
  • 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός και λίγο ξύσμα λεμονιού, για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4 Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο περίπου 20΄ Διαδικασία Χωρίζουμε το μπρόκολο στα «μπουκετάκια» του.* Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Comments are closed.