Μπιφτέκια με Μοτσαρέλα και Ντομάτα

26 Φεβρουαρίου 2008
By

Υλικά

250γρ.  κιμά μοσχαρίσιο

60 γρ. γάλα

1 φέτα ψωμί 

1 αυγό

80 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες

Λίγη ρίγανη

Μοτσαρέλα κομμένη σε  φέτες

 αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά  δυόσμο

Λάδι  για τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε την ψίχα από το ψωμί μαζί με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ωσότου το ψωμί να απορροφήσει το γάλα.

Το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το λιωμένο ψωμί, το αυγό, τη ρίγανη, τη φρυγανιά και το δυόσμο.

Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε 3 μπιφτέκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι τόσο όσο να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού και το ζεσταίνουμε.

Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βουτυρωμένο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: KOMOTHNH - ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας