Μπιφτέκια με κάρυ και σάλτσα μανιταριών

11 Ιουνίου 2012
By
Υλικά: 

Για τα φτιφτέκια

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2-3 βρασμένες πατάτες
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) τριμμένα στο μπλέντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • αλάτι - πιπέρι

 

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες ή μανιτάρια σε κονσέρβα
  • 1/2-1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: 

Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τον πουρέ της πατάτας, το πράσο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τα τοποθετουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 περίπου λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αχνίζουμε τα μανιτάρια.  Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το μαϊντανό και τέλος την κρέμα γάλακτος.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγές Μαμάς


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

Νιστιμα φαγητά, κουνελι με καρυ

Tags: , , , , ,

Comments are closed.