Μπιφτέκια από ρεβίθια γεμιστά με κρεμμύδια

19 Νοεμβρίου 2013
By
Από τη Νένα Ισμυρνόγλου
Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: περίπου 30΄,Ψήσιμο: περίπου 15΄
Υλικά (για 8 μπιφτέκια):
Για τα μπιφτέκια:
  • 4 φλιτζ. τσαγιού βρασμένα ρεβίθια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στα 4
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κάρι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού γλυκό κρασί Μοσχάτο ή Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι
Για τη σάλτσα:
  • 2 κυτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
Διαδικασία:
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Γέμιση: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας