μπαμπαδάκια θείας Ανθούλας

18 Νοεμβρίου 2008
By
Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στα μπαμπαδάκια και τα σαβαρέν? Σίγουρα θα μπορούσα να το βρω στο google, αλλά όχι απόψε. Υποψιάζομαι πως τα μπαμπαδάκια της θείας Ανθούλας είναι μάλλον σαβαρέν αλλά όπως και να έχει, είναι υπέροχα ζουμερά και γλυκά.

Κέικ
1 1/2 φλύτζάνι αλέυρι που φουσκώνει
1 1/2 φλύτζάνι ζάχαρι
5 αυγά
2 βανίλιες.
σιρόπι
1 φλύτζάνι νερό
1 φλύτζάνι ζάχαρη
μισό λεμόνι

200μλ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με λίγη άχνη
κερασάκια για το γαρνίρισμα.

Για τα κεκάκια χτύπησα τα αυγά με την ζαχαρη και την βανίλια μέχρι να φουσκώσουν καλά καλά. Πρόσθεσα και το αλέρι ανακατεύοντας απαλά. Εψησα σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου μια ώρα. Χώρισα τα κεκάκια στη μέση και τα σιρόπιασα κρύα με κρύο σιρόπι. (έτσι λέει η θεία Ανθούλα: κρύο-κρύο). Τα γέμισα με την σαντιγύ και τα στόλισα με κερασάκια. Κάθονται χαρούμενα στο ψυγείο για καναδύο μέρες και ακόμη μια-δύο αν δεν τα έχω γεμισει με την κρέμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Φιλία Κέικ και Συμπάθεια


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μπαμπαδακια παρλιαρος, μπαμπαδακια γλυκο, συνταγες μπαμπαδακια, συνταγή μπαμπαδάκια, μπαμπαδακια ακης, συνταγες μπαμπαδακια βεφας, μπαμπαδακια γλυκα, παρλιαρος μπαμπαδακια, συνταγες μπαμπαδακια παρλιρος, συνταγη για εύκολα μπαμπαδακια, συνταγη για μπαμπαδακια μπαμπαριγου, mpampadakiaparliaros, οι καλυτερες συνταγες για μπαμπαδακια, μπαμπαδακια νηστισιμα, μπαμπαδακια ευκολα, αυθεντικη συνταγη για μπαμπαδακια, τα μπαμπαδακια της ανθουλας

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading