Μουτζέντρα (κυπριακό φακόρυζο)

9 Απριλίου 2012
By

Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες.

Διαδικασία Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και άφθονο κρύο νερό που να τις σκεπάζει καλά (τουλάχιστον κατά 3 - 4 δάχτυλα). Τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε. Τις ξεπλένουμε καλά μέσα στο σουρωτό και τις ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα, προσθέτοντας 1 λίτρο νερό (ή ζωμό λαχανικών, αν έχουμε) και τη δάφνη. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια έντονη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα περίπου 20 λεπτά, μέχρι οι φακές να μισοβράσουν, αλλά να ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

φακορυζο

Tags: , , , , ,

Comments are closed.