Μοσχάρι βραστό με πράσα, φινόκιο και πατάτες

3 Φεβρουαρίου 2012
By
Υλικά: 
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι)
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα σε φέτες
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 6-8 κλωνάρια σέλινο
  • 4-5 γαρύφαλλα καρφωμένα στο κρέας
  • 2-3 καρότα σε φέτες
  • 3-4 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
  • 6 -7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
  • μισό κιλό φρέσκες ντομάτες, τριμμένες ή 1/2 κουτί ντομάτα κονκασέ
Εκτέλεση: 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, γεμίζουμε νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε , κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει, μέχρι να μισομαλακώσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.

Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν κρέας και λαχανικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σημείωση: προσθέτουμε νερό, αν χρειαστεί, ώστε το κρέας να είναι πάντα καλυμμένο.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγές Μαμάς


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Comments are closed.