ΜΗΛΟΠΙΤΑ

4 Οκτωβρίου 2010
By



  
Υλικά:
11/2 φλ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 λεμόνι (ξύσμα)
3 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη


Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντας το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή, την κανέλα, Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: COOKmania


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αθηνα λοιζιδου μηλοπιτα, milopita ahina loizidou, αθηνα λοιζιδου μηλοπιττα, συνταγές για μηλόπητα, μηλοπιττα, Συνταγές Αθηνάς Λοϊζίδου για λαζάνια χωρίς βράσιμο

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading