Μελόπιτα Μυκόνου

31 Μαΐου 2013
By
Η τυροβολιά είναι ένα είδος µαλακού τυριού που χρησιµοποιείται κυρίως σε πίτες, γλυκές και αλµυρές
Μελόπιτα Μυκόνου
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
ΥΛΙΚΑ (για 1 τετράγωνο ταψί 40 x 40 εκ.)
Για το φύλλο
  • 600 γρ. µαλακό αλεύρι
  • 5 γρ. µπέικιν πάουντερ
  • 20 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • περίπου 100 ml νερό
Για τη γέµιση
  • 1 κιλό γλυκιά τυροβολιά
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 ml µέλι
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Για το σιρόπι
  • 150 ml νερό
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 ml µέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του µίξερ βάζουµε όλα τα υλικά για το φύλλο, εκτός από το νερό, το οποίο θα ρίξουµε σιγά σιγά, διότι ενδέχεται να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο. Τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μελοπιτα μυκονου, ζαχαροπλαστικη συνταγες μελοπιτα, μαλακα μπισκοτα γεμιστα, μελοπιτα μυκονου συνταγη, αλεξια αλεξιαδου πως κανουμε ντοματα σαλτσα

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading