Μελομακάρονα πορτοκαλιού

24 Δεκεμβρίου 2013
By
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μελομακάρονα πορτοκαλιού Τραγανά μέσα, με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Με την παλιά συνταγή, με φρέσκο ελαιόλαδο, που τους δίνει ένα καταπληκτικό, πράσινο χρώμα και μοναδική γεύση. Μελομακάρονα πορτοκαλιού Υλικά •    270 γραμ. ή 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού •    80 γραμ. ή ½ κούπα ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτο) •    460 γραμ. ή 2 κούπες ελαιόλαδο •    100 γραμ. ή ½ κούπα ζάχαρη •    1 κουτ. γλυκού κανέλλα •    ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη •    1 φλυτζ. καφέ τεντούρα ή κονιάκ •    1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική •    360 γραμ. ή 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό •    450 - 500 γραμ. ή 3 - 3½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις •    2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι •    2 κούπες  ζάχαρη •    2 κούπες  νερό •    2 κούπες  μέλι •    1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού •    φλούδα από ½ πορτοκάλι•    1 ξύλο κανέλλας Για το γαρνίρισμα •    2 κούπες αλεσμένα καρύδια, περίπου •    1 κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη •    ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη •    μέλι Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα ξύνουμε στον ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα φαγητά της γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας