ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

17 Οκτωβρίου 2011
By
 
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες αρκετά μεγάλεςξύδι2 σκελίδες σκόρδοελαιόλαδοαλάτιμαϊντανό προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.Έχουμε ανάψει φωτιά με κάρβουνα, και μόλις πέσει η φωτιά τις βάζουμε πάνω στη σχάρα να ψηθούν, γυρίζοντας τις συχνά χωρίς να τις τρυπήσουμε. Είναι έτοιμες όταν η φλούδα τους έχει καεί και αρχίζει και σκάει σε διάφορα σημεία.Δεν πρέπει να τις βιάσετε στο ψήσιμο γιατί οι μελιτζάνες πρέπει να σιγοψηθούν και να απορροφήσουν από μόνες τους όλα τα υγρά τους. Αυτό μπορεί να κρατήσει και 1 ώρα περίπου.Στη συνέχεια, τις βγάζετε από την φωτιά, περιμένετε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά και αδειάζετε το περιεχόμενο τους σε ένα μπολ. Τις βάζετε στο μούλτι και πολτοποιείτε τις μελιτζάνες.Έχετε τρίψει το σκόρδο στον τρίφτη.Τέλος, ρίχνετε μέσα στις μελιτζάνες ελαιόλαδο, το ξύδι, το  αλάτι, ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Κουζινοπαγίδα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μελιτζανοσαλατα βεφα, μελιτζανοσαλατα της βεφας, μελιτζανοσαλάτα μαμαλάκης, συνταγες για μελιτζανοσαλατα, μελιτζανοσαλατα βεφας, μελιτζανοσαλατα συνταγη αργυρω, μελιτζανοσαλατα ακης, συνταγη για μελιτζανοσαλατα, μελιτζανοσαλατα δρισκας, δρισκας μελιτζανοσαλατα, μελιτζανοσαλατα συνταγες, μαγειρικη μελιτζανοσαλατα, melitzanosalata argyro, sintagi gia melitzanosalata, μελιτζανοσαλατα πετρετζικης, μελιτζανοσαλατα ψιχουλη, μελοτζανοσακατα ακη πετρετζξκη, σεφ στον αερα μελιτζανοσαλατα, μελιτζανοσαλατα-μαμαλακης, σεφ του baja μελιτζανοσαλατα, Μελιτζανοσαλατα της βεφα, μελιτζανοσαλατα με γιαπυρτι, melintzanosalata tis argiros, melintzanosalata vefa, melitsanosalata tis vefas, melitzanosalata mamalakis, melitzanosalataβεφας, αθηνα λοιζιδου συνταγες μελιτζανοσαλατα, μελιντζανοσαλατα με γιαουρτι, μελιτζανοσαλατα απο την Αργυρω, mamalakhs melitzanosalata, μελιτζανοσαλατα με γιαουρτι και καρυδια αργυρω, ψιχουλη μαγειρικη μελιτζανες με σκορδαλια 22/5/2014

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading