Μελιτίνια

9 Απριλίου 2014
By
Παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό από τη Σαντορίνη. Υλικά
Ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένα με αυγοδάρτη
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250 γρ. νερό (ανάλογα με το αλεύρι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε 10 γρ. νερό)
Γέμιση
  • 500 γρ. νωπή μυζήθρα ανάλατη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο στο μπρίκι
  • 1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας, κοπανισμένοι ή τριμμένοι στο μούλτι με λίγη
  • από τη ζάχαρη της συνταγής, μέχρι να γίνουν σκόνη
  • κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μελετινια

Tags: , ,

Τα σχόλια σας