Μελεκούνια

25 Νοεμβρίου 2012
By

Από τη Χρυσάνθη Λάμπη και την Ελένη Διάκουλα

Το μελεκούνι είναι το παραδοσιακό γλυκό της χαράς :το προσφέρουν στα βαφτίσια και στους γάμους, μαζί με τις μπουμπουνιέρες
Στην Ρόδο ετοιμάζουν τα μελεκούνια μόνο στο σπίτι, δεν πωλούνται σε ζαχαροπλαστεία. Η προετοιμασία της ξεκινάει 2 βδομάδες πριν το γάμο ή τη βάφτιση, γιατί οι ποσότητες είναι μεγάλες (π.χ. 100 κιλά σουσάμι και μέλι) .

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά Σουσάμι καβουρδισμένο
2 κουτ. γλ. Κανέλλα
500 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα στο φούρνο
2 κ.  Μέλι θυμαρίσιο (μπεζ χρώμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το σουσάμι και το αφήνουμε να στραγγίσει σε σίτα.
Μετά το καβουρδίζουμε καλά σε κατσαρόλα. Πρέπει να καβουρδιστεί ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μελεκουνι ροδου συνταγη, μελεκουνι συνταγη, μελεκουνια ροδου συνταγη, συνταγεσ με αλαδωτα φαγητα, syntages tyropitas, συνταγες γαμουροδος, πως φτιαχνεται το μελεκουνι, μελεκουνι συνταγες, πως φτιαχνουμε το μελεκουνι, συνταγες για μελεκουνια

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading