Μαρμελαδα πορτοκάλι με λεμόνι

16 Ιανουαρίου 2013
By
  • 1 1/2 κιλό πορτοκάλια ακέρωτα (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα

Πλένουμε με ζεστό νερό πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε.

Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για 25-30 λεπτά από την ώρα, που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγες της Μαμας μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαλατοπιτα του ακη πετρεζικι, μαρμαλαδα πορτοκαλι λεμονι ακης

Comments are closed.