Μαρμελάδα σταφύλι και φέτος

11 Οκτωβρίου 2011
By

Έφτιαξα και φέτος, την καθιερωμένη πλέον, μαρμελάδα σταφύλι. Η μαρμελάδα αυτή αποφάσισα να μην λείπει από το μενού, γιατί έχει μια ιδιαίτερα νόστιμη γεύση και υφή και ως εκ τούτου έχει ανέβει στις προτιμήσεις μου πάρα πολύ.
Φέτος χρησιμοποίησα ροζέ σταφύλια με μεγάλες ρώγες και το χρώμα της μαρμελάδας ήταν ένα υπέροχο βαθύ κόκκινο.


Υλικά 
600 γρ σταφύλια(καθαρά)
350 γρ ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού


Δημιουργία
Πλένουμε καλά τα σταφύλια.


Κόβουμε στα δύο ένα ένα τα σταφύλια και αν έχουν κουκούτσια τα βγάζουμε με ένα μαχαιράκι μυτερό.


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε ανακατεύοντας συχνά σε δυνατή φωτιά για 30-45 λεπτά, μέχρι να μελώσει η μαρμελάδα.
Αν οι ρώγες είναι μεγάλες και έχουν περισσότερο χυμό ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω μέχρι να μελώσει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν η μαρμελάδα πάψει να είναι καυτή, πολτοποιούμε το μείγμα με προσοχή, μέσα σε ένα μπλέντερ. 
Στο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: MARI PLATEAU


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μαρμελαδα σταφυλι παρλιαρος, μαρμελαδα σταφυλι, μαρμελαδα σταφυλι αργυρω, γλυκο σταφυλι βεφα αλεξιαδου, σταφυλι μαρμελαδα, μαρμελαδα σταφυλι συνταγη, μαρμελαδα σταφυλι συνταγες, σταφυλι μαρμελαδα συνταγη, συνταγη μαρμελαδα σταφυλι, συνταγή για μαρμελάδα σταφύλι, σταφιλια μαρμελαδα, μαρμελαδασταφυλι

Tags:

Τα σχόλια σας