Μαρμελάδα δαμάσκηνο!

12 Οκτωβρίου 2012
By
Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 3-4 βαζακια

Υλικά:

635γραμ. μεγάλα ώριμα δαμάσκηνα
2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
635γραμ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι τους.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά και προσθέτουμε το νερό μέχρι να μαλακώσουν και να λιγοστέψει το ζουμί τους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά . Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να δέσει καλά.
Κατεβάζουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η αίσθηση της γεύσης


GD Star Rating
loading...

Tags:

Comments are closed.