Μαρμελάδα βερύκοκο

12 Οκτωβρίου 2012
By
Υλικά:
1 κιλό ώριμα και γερά βερίκοκα
500 γρμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια (δεν αφαιρούμε τα φλούδια). Τα κουκούτσια από βερίκοκα, τα φυλάμε αν θέλουμε να κάνουμε λικέρ πικραμύγδαλο (ένα από τα ωραιότερα που υπάρχουν).
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη, με την κομμένη πλευρά να κοιτάζει επάνω κατά προτίμηση.
Αφήνουμε 2-3 ώρες τα βερίκοκα με τη ζάχαρη, μέχρι να σιροπιάσουν.Προσοχή. Τα βερίκοκα θα πρέπει να ζουμιάσουν, αλλά όχι να πλέουν σε πολύ σιρόπι. Διαβάστε παρακάτω στο tip.
Αν τα βερίκοκα δεν είναι πολύ ώριμα, μπορούμε να τα αφήσουμε όλη νύχτα.
Αν όμως ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ζαχαροπλαστική. Γλυκές... απολαύσεις


GD Star Rating
loading...

Comments are closed.