Μαρμελάδα βερίκοκο

7 Ιουλίου 2012
By
Η πιο αγαπημένη και κλασική μαρµελάδα. Διαλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Είναι πιο σωστό, εάν κάνετε για πρώτη φορά μαρµελάδα, να τη βράσετε λιγότερη ώρα, να την αφήσετε να κρυώσει και να τη δέσετε ξανά για λίγα λεπτά. Κι αυτό για να πετύχουμε πιο σωστό δέσιμο - να µη µας βγει ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ αραιή.

Υλικά:

- 20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα

- 800 γραμμάρια ζάχαρη

- 1/2 λεμόνι (χυμός)



Εκτέλεση:

- Τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Tags:

Comments are closed.