Μαρινάδες

5 Σεπτεμβρίου 2012
By
Η μαρινάδα χρησιμοποιείται για να μαλακώσει το κρέας και ταυτόχρονα να απορροφά αρώματα και  γεύσεις που θα αναδεικνύονται στο ψήσιμο. Το λάδι κάνει τους ιστούς τρυφερούς, ενώ το ξίδι, το λεμόνι και το κρασί επενεργούν σαν συντηρητικά, όσο για  τα μπαχαρικά το εμπλουτίζουν με άρωμα.
Η μαρινάδα πρέπει να σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο το κρέας το οποίο πρέπει να γυρίζεται κατά διαστήματα, για να μην ξεραίνονται τα μέρη που εξέχουν από την μαρινάδα.

ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
1/2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ χυμό ντομάτας
1 κουτ της σούπας θυμάρι
2 κουτ της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ της σούπας  άσπρο ξηρό κρασί.


...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μαριναδα για αρνι, μαρινάδες για αρνί, μαριναρες, μαριναρες για κοτοπουλο

Tags:

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading