Μανιτάρια στρογγανόφ µε πουρέ πατάτας

11 Δεκεμβρίου 2012
By
Eίναι η πιο γρήγορη και χορταστική παρασκευή µε µανιτάρια που µπορείτε να φτιάξετε. Η σάλτσα γίνεται µε κρέµα γάλακτος και γιαούρτι και συνοδεύει πατάτες, ζυµαρικά, ρύζι ή ψητό κρέας. Το φιλέτο στρογγανόφ είναι βασικό πιάτο των γαλλικών µπιστρό επειδή ετοιµάζεται γρήγορα Υλικά (για 2 άτοµα) Για τα μανιτάρια
  • 250 γρ. µανιτάρια, σε φέτες ή λωρίδες
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί ή βερµούτ
  • 2 γεµάτες κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. έτοιµη µουστάρδα, απαλή
  • 3 κ.σ. κρέµα γάλακτος, 15% λιπαρά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Για τον πουρέ πατάτας
  • 4-5 βραστές πατάτες
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα
  • αλάτι
  • λίγο από το ζεστό νερό µέσα στο οποίο έβρασαν οι πατάτες
  • ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
  • λίγο φρέσκο θυµάρι
Εκτέλεση ΜανιτάριαΣε φαρδύ τηγάνι σοτάρουµε τα µανιτάρια στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, µέχρι να χρυσίσουν. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μανιταρια στρογγανοφ, μοσχαρακι στρογγανοφ αργυρω μπαρμπαριγου

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading