Μαγιονέζα με …μελάτο αβγό

29 Νοεμβρίου 2012
By
Καλημέρα σας! Για σήμερα μια μαγιονέζα που, εδώ και πολύ καιρό την ...κυνηγούσα κι όλο μου ξέφευγε... η άτιμη!!!-:)) Τί εννοώ την κυνηγούσα;;; Την έφτιαχνα με διάφορες συνταγές που έχω σε περιοδικά και βιβλία, κυρίως γαλλικές όπου χρησιμοποιούσαν τον σφιχτό κρόκο από βραστό αβγό και δεν μπορούσα να την πετύχω!!! Την δοκίμασα μια φορά, δυό φορές, την τρίτη [...] ΥΛΙΚΑ για 110 ml  μαγιονέζας
  • Τον κρόκο από 1 αβγό μελάτο
  • 125 ml λεπτό ελαιόλαδο
  • 2/3 κ.γλ. μουστάρδα εμπορίου
  • Χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι
  • 1 κ.γλ. λευκό ξίδι (μηλόξιδο ή λευκό μπαλσάμικο)
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε μέσα, με ένα μεγάλο κουτάλι, το αβγό. Το αφήνουμε να βράσει για ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Tante Kiki


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μαγιονεζα με βραστους κροκους αβγων, γαλλικη μαγιονεζα, η γαλλικη μαγιονεζα

Tags: , , , ,

Comments are closed.