Μάφιν σοκολάτας (μικρά κεκάκια)

5 Ιανουαρίου 2012
By

Διαδικασία

Λιώνουμε τα 350 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Εναλλακτικά, μπορούμε να τη λιώσουμε και σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 20 - 30 δευτερόλεπτα). Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη, λευκή κρέμα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά λίγο-λίγο το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες κουβερτούρας, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες για μάφιν (μεταλλικές ή απο σιλικόνη· αν είναι μεταλλικές θα πρέπει να τις βουτυρώσουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεκακια συνταγη

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας