μάγουλα μοσχαρίσια με Βarolo

3 Ιανουαρίου 2013
By

magoula moshariou me BaroloTα μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα δεν είναι τα πραγματικά μάγουλα της αγελάδας ή του βοδιού, αλλά ο μυς του μάγουλου του κεφαλιού του ζώου, που είναι άπαχος (έχει ελάχιστο ως καθόλου λίπος και γι’ αυτό το λόγο) αρκετά σκληρός αλλά και χαίρει σοβαρής εκτίμησης από πολλούς (σοβαρούς) σεφ. Το συγκεκριμένο κρέας συγκεντρώνει αρκετό συνδετικό ιστό, ονόματι κολλαγόνο, το οποίο είναι υδατοδιαλυτό. Όταν λοιπόν, αυτό το πλούσιο σε κολλαγόνο μέρος του κρέατος μαγειρευτεί αργά και με υγρασία, το κολαγόνο διασπάται σε ζελατίνη. Γι’ αυτό και το πιάτο που ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Gourmet Μαγειρικής - Pandespani


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.