Λικέρ πορτοκαλιού

4 Νοεμβρίου 2011
By

 

 

Υλικά:

200 γραμμάρια φλούδες πορτοκαλιού 1 κιλό καθαρό οινόπνευμα 400-500 γραμμάρια ζάχαρη Λίγα γαρύφαλλα και κανέλα  (προαιρετικά) 500 γραμμάρια νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών αφαιρώντας και την άσπρη ψίχα και τις βάζουμε σε ένα γουδί και τις χτυπάμε με λίγη ζάχαρη με σκοπό να ελευθερώσουμε τα έλαια που έχει στις κυψελίδες και να πάρουμε το μέγιστο δυνατό του αρώματος.

Κατόπιν βράζουμε το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο για 10 μέρες ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γίνει η ανταλλαγή των αρωματικών και κλείνουμε καλά για να μην χάσουμε από άρωμα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το βάζο για να διαλύσουμε τα συστατικά και τα περνάμε από τουλπάνι  με βαμβάκι για να το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε μπουκάλια.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε λεμόνι, κίτρο, νεράντζι, φράπα ή και μανταρίνι στο οποίο όμως αντί για νερό ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ νεράντζι, νερατζι λικερ, νερατζι γλυκο αργυρω μπαρμπαριγου, φραπα λικερ, νεράντζι λικερ, συνταγη λικερ νερατζι, ποτο νερατζι, λικερ φραπα, ποτο πορτοκαλι, λικερ φραπας, λικερ απο κιτρο, συνταγη για λικερ νεραντζι, frapa liker, λικερ πορτοκαλι αργυρω, λικερ νερατζι συνταγη, liker frapa, αργυρώ συνταγές ποροκαλι ποτό, λικερ νεραντζη, λικερ νεραντζι παρλιαρος, kitro poto, τι ποτό φτιάχνω με νερατζια, liker apo frapa, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, λικερ πορτοκαλι αργυρως, συνταγες για νερατζια ποτο, στελιος παρλιαρος λικερ πορτοκαλι, ποτο φραπα, αργυρω ποτο πορτοκαλι, λικερ πορτοκαλι με νεραντζι, πορτοκαλι λικερ αργυρω, νερατζι τισ γιαγιασ, κιτρο λικερ, λικερ με νερατζι παρλιαρος, νεραντζι ποτο, λικερ με φραπα, φραπα ποτο

Tags: ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading