Λικέρ πορτοκαλιού

4 Νοεμβρίου 2011
By

 

 

Υλικά:

200 γραμμάρια φλούδες πορτοκαλιού 1 κιλό καθαρό οινόπνευμα 400-500 γραμμάρια ζάχαρη Λίγα γαρύφαλλα και κανέλα  (προαιρετικά) 500 γραμμάρια νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών αφαιρώντας και την άσπρη ψίχα και τις βάζουμε σε ένα γουδί και τις χτυπάμε με λίγη ζάχαρη με σκοπό να ελευθερώσουμε τα έλαια που έχει στις κυψελίδες και να πάρουμε το μέγιστο δυνατό του αρώματος.

Κατόπιν βράζουμε το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο για 10 μέρες ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γίνει η ανταλλαγή των αρωματικών και κλείνουμε καλά για να μην χάσουμε από άρωμα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το βάζο για να διαλύσουμε τα συστατικά και τα περνάμε από τουλπάνι  με βαμβάκι για να το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε μπουκάλια.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε λεμόνι, κίτρο, νεράντζι, φράπα ή και μανταρίνι στο οποίο όμως αντί για νερό ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ νεράντζι, νερατζι λικερ, νερατζι γλυκο αργυρω μπαρμπαριγου, φραπα λικερ, συνταγη λικερ νερατζι, νεράντζι λικερ, λικερ φραπα, ποτο νερατζι, ποτο πορτοκαλι, λικερ πορτοκαλι αργυρω, λικερ νεραντζι παρλιαρος, λικερ πορτοκαλι μπαρμπαριγου, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, στελιος παρλιαρος λικερ πορτοκαλι, τι ποτό φτιάχνω με νερατζια, πορτοκαλι λικερ αργυρω, νεραντζι ποτο, μπαρμπαριγου λικερ πορτοκαλι, λικερ πορτοκαλι αργυρως, αργυρω ποτο πορτοκαλι, liker apo frapa, kitro poto

Tags: ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading