Λικέρ πορτοκαλιού

4 Νοεμβρίου 2011
By

 

 

Υλικά:

200 γραμμάρια φλούδες πορτοκαλιού 1 κιλό καθαρό οινόπνευμα 400-500 γραμμάρια ζάχαρη Λίγα γαρύφαλλα και κανέλα  (προαιρετικά) 500 γραμμάρια νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών αφαιρώντας και την άσπρη ψίχα και τις βάζουμε σε ένα γουδί και τις χτυπάμε με λίγη ζάχαρη με σκοπό να ελευθερώσουμε τα έλαια που έχει στις κυψελίδες και να πάρουμε το μέγιστο δυνατό του αρώματος.

Κατόπιν βράζουμε το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο για 10 μέρες ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γίνει η ανταλλαγή των αρωματικών και κλείνουμε καλά για να μην χάσουμε από άρωμα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το βάζο για να διαλύσουμε τα συστατικά και τα περνάμε από τουλπάνι  με βαμβάκι για να το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε μπουκάλια.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε λεμόνι, κίτρο, νεράντζι, φράπα ή και μανταρίνι στο οποίο όμως αντί για νερό ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ νεράντζι, νερατζι λικερ, νερατζι γλυκο αργυρω μπαρμπαριγου, φραπα λικερ, λικερ φραπα, νεράντζι λικερ, συνταγη λικερ νερατζι, ποτο νερατζι, ποτο πορτοκαλι, λικερ φραπας, λικερ απο κιτρο, λικερ πορτοκαλι μπαρμπαριγου, λικερ πορτοκαλι αργυρω, λικερ νερατζι συνταγη, λικερ νεραντζι παρλιαρος, αργυρώ συνταγές ποροκαλι ποτό, kitro poto, στελιος παρλιαρος λικερ πορτοκαλι, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, τι ποτό φτιάχνω με νερατζια, πορτοκαλι λικερ αργυρω, νερατζι τισ γιαγιασ, νεραντζι ποτο, μπαρμπαριγου λικερ πορτοκαλι, λικερ πορτοκαλι με νεραντζι, λικερ πορτοκαλι αργυρως, κιτρο λικερ, αργυρω ποτο πορτοκαλι, liker apo frapa, φραπα ποτο

Tags: ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading