Λικέρ πορτοκαλιού

4 Νοεμβρίου 2011
By

 

 

Υλικά:

200 γραμμάρια φλούδες πορτοκαλιού 1 κιλό καθαρό οινόπνευμα 400-500 γραμμάρια ζάχαρη Λίγα γαρύφαλλα και κανέλα  (προαιρετικά) 500 γραμμάρια νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών αφαιρώντας και την άσπρη ψίχα και τις βάζουμε σε ένα γουδί και τις χτυπάμε με λίγη ζάχαρη με σκοπό να ελευθερώσουμε τα έλαια που έχει στις κυψελίδες και να πάρουμε το μέγιστο δυνατό του αρώματος.

Κατόπιν βράζουμε το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο για 10 μέρες ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γίνει η ανταλλαγή των αρωματικών και κλείνουμε καλά για να μην χάσουμε από άρωμα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το βάζο για να διαλύσουμε τα συστατικά και τα περνάμε από τουλπάνι  με βαμβάκι για να το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε μπουκάλια.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε λεμόνι, κίτρο, νεράντζι, φράπα ή και μανταρίνι στο οποίο όμως αντί για νερό ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ νεράντζι, νερατζι λικερ, λικερ φραπα, φραπα λικερ, νερατζι γλυκο αργυρω μπαρμπαριγου, συνταγη λικερ νερατζι, νεράντζι λικερ, ποτο νερατζι, ποτο πορτοκαλι, λικερ πορτοκαλι αργυρω, λικερ πορτοκαλιου παρλιαρος, λικερ πορτοκαλιού, λικερ πορτοκαλι συνταγη, ποτο πορτοκαλιου, λικερ φραπα συνταγη, λικερ πορτοκαλο, φραπα μαρμελαδα

Tags: ,

Τα σχόλια σας