Λικέρ περγαμόντο

11 Οκτωβρίου 2012
By




Υλικά:

- 10 περγαμόντα
- 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 500 γραμμ. νερό



Εκτέλεση:

- Πλένουμε καλά τα φρούτα. Τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε). 

- Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο. Περιχύνουμε µε το αλκοόλ. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.


- Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.


- Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι. 

- Ανακατεύουμε. ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ περγαμοντο με τσιπουρο, λικερ περγαμοντο με ρακι, λικερ περγαμοντο αργυρω μπαρμπαριγου, περγαμοντο λικερ με τσιπουρο, ΛΙΚΕΡ PERGAMONTO, σπιτικα λικερ με κονιακ, pergamonto λικερ

Tags:

Comments are closed.