Υλικά:
- 10 περγαμόντα
- 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 500 γραμμ. νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα φρούτα. Τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).
- Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο. Περιχύνουμε µε το αλκοόλ. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι.
- Ανακατεύουμε. ...
GD Star Rating
loading...
loading...
Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;
λικερ περγαμοντο με τσιπουρο, λικερ περγαμοντο με ρακι, λικερ περγαμοντο αργυρω μπαρμπαριγου, περγαμοντο λικερ με τσιπουρο, γλυκο περγαμοντο ποτο, λικερ περγαμοντο με βοτκα