Λικέρ αρμπαρόριζας

3 Φεβρουαρίου 2012
By
Υλικά: 
  • 50 μεγάλα πράσινα φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 λίτρο βότκα (ή ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
  • 900 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση: 

Πλένουμε  πολύ καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας, τα στραγγίζουμε ή τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βότκα, χωρίς να τα ανακατέψουμε και κλείνουμε το καπάκι.

Στη συνέχεια βάζουμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος και το αφήνουμε για 40-50 ημέρες.

Κάθε μέρα το αναποδογυρίζουμε, χωρίς να το ταρακουνάμε.

Όταν λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε τα φύλλα και σουρώνουμε σε διπλό τουλμπάνι ή στο φίλτρο του καφέ.

Το βάζουμε σε 1 ή 2 μπουκάλια για λικέρ και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρετε κρύο.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγές Μαμάς


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ αρμπαροριζας, λικερ αρμπαροριζα με βοτκα, αρπαροριζα, λικερ αρπαροριζα

Tags: , , , , ,

Comments are closed.