ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

19 Φεβρουαρίου 2011
By
ΓΙΑ 2 ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΖΑ3 κιλά φρέσκιες, ώριμες, σφικτές τομάτες.Αλάτι χοντρό για πασπάλισμα.Ρίγανη για πασπάλισμα.1 κουταλία της σούπας ζάχαρη.Ελαιόλαδο.
1) Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις τομάτες. Τις κόβετε σε ροδέλες με πάχος περίπου 2 εκ. Τις απλώνετε σε λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με το αλάτι, τη ζάχαρη και την ρίγανη.2) Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες περίπου στους 50° βαθμούς ή μέχρι να στεγνώσουν και να μην έχουν καθόλου χυμούς.3) Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.4) Τις μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο και τις γεμίζετε με λάδι. Τις αφήνετε σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Image and video hosting by TinyPic

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Οι συνταγές στον ιστότοπο Ποντικοπαγίδα Συνταγές παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας