Λεμονανθός γλυκό κουταλιού

3 Οκτωβρίου 2012
By




Υλικά:


500 γραμμ. ανθός λεμονιάς

1 κιλό ζάχαρη + 1½ ποτήρι νερό

Χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:


-Ξεπλένουμε τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά. Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα. Τον ζεματάμε για 2΄-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του. 

-Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες. Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.

-Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε. ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γλυκό λεμονανθός, λεμονανθος γλυκο κουταλιου, γλυκο κουταλιου με λεμονανθους, γλυκό του κουταλιού με λεμονανθούς, λεμονανθοι γλυκο κουταλιου, λεμονανθος, λικερ με λεμονανθους

Tags:

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading