Λαχανοντολμάδες

26 Νοεμβρίου 2011
By


Υλικά

1 μεγάλο αφράτο λάχανο 1 ½ κιλό 600 γραμ χοιρινό κιμά 1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για πιλάφι 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ 1 φλιτζ του καφέ πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 2 αβγά χυμό από 1 ½ λεμόνι αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζετε να βράσει.
Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι του.
Ρίχνετε το λάχανο στο καυτό νερό και το ζεματάτε αφαιρώντας σταδιακά
τα ζεματισμένα φύλλα μέχρι σχεδόν να τελειώσουν.
Βγάζετε και το υπόλοιπο λάχανο και απλώνετε τα φύλλα.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το χοιρινό κιμά, το ρύζι καλά πλυμένο, το λειωμένο κρεμμύδι
και το μαϊντανό. Προσθέτετε 1 φλιτζ του καφέ νερό, αλατίζετε και ζυμώνετε το μίγμα καλά.
Αν είναι σφικτό προσθέστε ακόμα λίγο νερό, να είναι αφράτο.

Παίρνετε τα φύλλα τα πολύ μεγάλα τα κόβετε στη μέση και αρχίζετε να τυλίγετε
τους ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας