Λαχανοντολμάδες της τεμπέλας

22 Οκτωβρίου 2011
By
Υλικά...400 γρ. λάχανο αφράτο, 2 φλιτζάνια καφέ ρύζι για πιλάφι, 300 γρ. χοιρινό κιμά, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο, αλάτι. Για το αβγολέμονο: 2 αβγά, χυμό από 1 λεμόνι. 






Εκτέλεση… Ψιλοκόβετε το λάχανο και το βάζετε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο λάχανο, ανακατεύετε και συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπάσει τα υλικά. Αλατίζετε το σύνολο. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να γίνει και να μείνει και λίγη σαλτσούλα μέσα στην κατσαρόλα. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στα κροκάδια, ενσωματώνετε το λεμόνι, στη σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνετε λίγη σάλτσα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λαχανοντολμάδες της τεμπέλας, ευκολοι λαχανοντολμαδες, λαχανοντολμαδες ευκολοι, λαχανοντολμάδες της τεμπέλας στην κατσαρολα, λαχανοντολμαδες τεμπελας, CHEF ON AIAR, συνταγη για πορτοκαλοπιτα τις τεμπελας, γλυκα της τεμπελας

Tags:

Τα σχόλια σας