Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

22 Οκτωβρίου 2012
By



Υλικά :

1 λάχανο μεγάλο (μαλακό για λαχανοντολμάδες, το σκληρό είναι για σαλάτα)
750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό)
120 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
150 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό και άνηθο (κανονίζετε όσο θέλετε)
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 αβγό
Εκτέλεση :
Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και τα ζυμώνουμε, μετά τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο όταν μαλακώσει το βγάζουμε σ΄ένα ταψί, όταν κρυώσει λίγο αρχίζουμε να βγάζουμε φύλλα.
Μερικά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η αίσθηση της γεύσης


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Comments are closed.