Κόκορας Κρασάτος

28 Οκτωβρίου 2012
By
Κόκορας κρασάτος και μάλιστα ελευθέρας βοσκής!  Ένα νοστιμότατο, παραδοσιακό πιάτο που το τιμούν ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα! [...]
Τα Υλικά
  • 1 κόκορας (1 ½ με 2 κιλά) κομμένος μερίδες
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι  κόκκινο ξηρό κρασί
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλα
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε καλά τον κόκορα, τον κόβουμε σε μερίδες, αν δεν ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κοκκορας στο φουρνο, χωριατικος κοκορας κρασατος

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.