Κυδώνι μαρμελάδα

13 Φεβρουαρίου 2012
By

Μια και είναι γεμάτες οι αγορές με κυδώνια αυτή την εποχή, 
ας φτιάξουμε μια από τις πιο παλιές και εύγευστες μαρμελάδες!

 Υλικά:

1 κιλό κυδώνια
(ζυγισμένα χωρίς κουκούτσια και φλούδια)
3 κούπες νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
700 γρ ζάχαρη
1 βανίλια

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Κρατάμε τα κουκούτσια, 
που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πικτίνης 
και τα τυλίγουμε σε τουλουπάνι.
Κόβουμε τα κυδώνια σε λεπτές φέτες 
και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα 
μαζί με το τουλουπάνι με τα κουκούτσια, 
το νερό και τον χυμό του λεμονιού.
 Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφού πάρουν βράση 
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο 
και αφήνουμε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
Τα κυδώνια πρέπει να μαλακώσουν τελείως.
 Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά 
και πετάμε τα κουκούτσια.  
Λιώνουμε τα κυδώνια  με ένα πηρούνι ή με το ραβδομπλέντερ ~ 
προσωπικά επειδή μου αρέσει ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Betty's Cuisine


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κυδωνι μαρμελαδα

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας