Κρουασάν βουτύρου

9 Μαΐου 2011
By
Λαχταριστά αφράτα κρουασανάκια βουτύρου που μπορείτε να γεμίσετε με μαρμελάδα, νουτέλα, αλλά και αλμυρή γέμιση ζαμπόν-τυρί ,κιμά κλπ.


Υλικά: (για περίπου 40 κρουασανάκια)
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές σπορέλαιο
2 αυγά
4 κούπες αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft παγωμένη




Αρχικά, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Στο κάδο του μίξερ βάλτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και χτυπήστε με το γάντζο αν έχετε, για 5 λεπτά. Η ζύμη μπορεί να κολλάει στα χέρια λιγάκι, αλλά δεν πειράζει. Αν κολλάει πολύ ρίξτε λίγο ακόμη αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη από το κάδο, ανοίξτε σε παραλληλόγραμμο φύλλο και ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια. Κάντε διπλώματα στη ζύμη, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Αφήστε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kουζινάτσι


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκι, τυροπιτακια κρουασανακια, συνταγεσ με νωπη μαγια, συνταγες με φρεσκια μαγια, γλυκα με νουτελα, συνταγή για κρουασάν βουτύρου παρλιάρος, κρουασανακια αργυρως, συνταγες με μαγια νωπη, κρουασανακια βουτυρου, παστακια συνταγες, συνταγες για τσουρεκι, Τσουρεκακια κρουασανακια, συνταγες για κρουασανακια, σνακ για το σχολειο, τσουρεκακια βουτυρου, συνταγη για κρουασαν αργυρω, συνταγη για τυροπιτακια κρουασανακια, κρουασαν βουτυρου γλυκες αλχημειες, τσουρεκακια κρουασανακια μπαρμπαριγου, κρουασαν βέφα, συνταγη για κρουασαν

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας