Κουραμπιέδες λαδιού

30 Νοεμβρίου 2011
By

Υλικά... 200 γρ. βούτυρο γάλακτος, 300 γρ. ηλιέλαιο, 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, 1 αβγό ολόκληρο, 1 κρόκο αβγού, 200 γρ. ζάχαρη άχνη, 50 ml ούζο, 2 βανίλιες, 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο, 150 ml ελαιόλαδο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα. 







Εκτέλεση… Χτυπάω στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το ηλιέλαιο. Κατόπιν προσθέτω τα αβγά, τις βανίλιες, τη ζάχαρη άχνη, το ούζο και τα αμύγδαλα και τα χτυπάω καλά. Ολοκληρώνω με το αλεύρι. Στη συνέχεια, μεταφέρω το μείγμα πάνω σε πάγκο, όπου τα ζυμώνω ελαφρά με τα χέρια. Έπειτα πλάθω εμ τη ζύμη στρογγυλά σχήματα, τα οποία πιέζω στο κέντρο με τον αντίχειρα. Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 10-15’. Αφού κρυώσουν οι κουραμπιέδες, τους πασπαλίζω με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κουραμπιεδες λαδιου παρλιαρος, κουραμπιεδες με λαδι παρλιαρος, κουραμπιεδες με μαργαρινη, νηστισιμοι κουραμπιεδες με λαδι, παρλιάρος συνταγές κουραμπιεδες λαδιου, Κουραμπιεδες λαδιου νηστισιμοι συνταγη μπαρμπαριγου, κουραμπιεδες παρλιαρος*, κουραμπιες ΛΑΔΙΟΥ παρλιαρος, κουραμπιεδες αλατι παρλιαρος, ko kourapiedes parliaros

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading