Κουνουπίδι φουρνιστό με κρέμα γιαουρτιού

10 Ιανουαρίου 2013
By
Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και απολαμβάνουμε!
Υλικά
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, περίπου 1½ κιλό ή 2 μικρότερα, χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε λάδι – για να είναι πιο μαλακές), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. γραβιέρα (κατά προτίμηση Κρήτης) ή μετσοβόνε (με διαφορετικά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα το καθένα αποτελέσματα), τριμμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία Χωρίζουμε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, τα οποία κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια. Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε το κουνουπίδι για περίπου  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Comments are closed.