Κουλουράκια με αμύγδαλα και καφέ

17 Δεκεμβρίου 2011
By
Υλικά:
1 γιαούρτι 10% λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
100 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη
3 κουταλιές καφέ (διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό)
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 φακελάκι μαγιά μπύρας σε σκόνη
λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
2) Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τους κρόκους, τον καφέ και το βούτυρο.
3) Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μετά δουλεύουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα.
4) Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια, τα πατάμε ελαφρά και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
5) Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20 λεπτά.
6) Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!!!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας