κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), ρωσικα τσουρεκια, Ρωσικό γλυκό κουλιτς (πασχα), πασχαλινο ρωσικο κεικ, ρωσικα γλυκα για το πασχα, κουλίτς ρωσικό τσουρέκι, κουλιτς, γλυκο πασχα ρωσια, ρωσικο τσουρεκι πασχαλινο, πασχα γλυκο ρωσικο, συνταγη για κουλιτς, ρωσικα τσουρεκι πασχαλινο συνταγη, koulits pasxa, πασχα τσουρεκι ρωσικα, tsourekia rosika, τσουρεκια ρωσικα

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading