κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), ρωσικα τσουρεκια, Ρωσικό γλυκό κουλιτς (πασχα), ρωσικο πασχαλινο γλυκο, ρωσικα πασχαλινα γλυκα, συνταγή κουλιτσ, κουλιτς, ρωσικό κουλιτς, συνταγη γισ ρωσικα τσουρεκια, ρωσικα τσουρεκι πασχαλινο συνταγη, πασχαλινο ρωσικο γλυκο, πασχαλινα ρωσικα γλυκα, γλυκια μου στα ρωσικα, tsourekia rosika, rvssika τσουρεκια, rosika pasxalina tsoyrekia, rosika glika glika, pscxalino rosiko tsoureki, pasxa koulits

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading