κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρωσικα τσουρεκια, τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), κουλίτς ρωσικό τσουρέκι, κουλιτς, γλυκο πασχα ρωσια, ρωσικα γλυκα για το πασχα, Ρωσικο Μοσχαρι, συνταγη;ρωσικο;τσουρεκι, συνταγη για κουλιτς, συνταγες για ρωσικα πασχαλινα τσουρέκια, συνταγες για ρωσικα γλυκα ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, ρωσικο γλυκό πασχα, koulits pasxa, πασχαλινο κεικ, πασχα τσουρεκι ρωσικα, κουλιτς συνταγη, ελπιδα γλυκα φλωρινα μπαρμπαριγου, rosika glika, τσουρεκια ρωσικα

Comments are closed.