κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), ρωσικα τσουρεκια, ρωσικο πασχαλινο γλυκο, ρωσικα πασχαλινα γλυκα, συνταγή κουλιτσ, κουλιτς, γλυκα ρωσικα, γλυκα απο ρωσια, pscxalino rosiko tsoureki, συνταγη γισ ρωσικα τσουρεκια, rosika glika glika, ρωσικό κουλιτς, rosika pasxalina tsoyrekia, rvssika τσουρεκια, πασχαλινο ρωσικο γλυκο, πασχαλινα ρωσικα γλυκα, tsourekia rosika, γλυκια μου στα ρωσικα, pasxa koulits

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading