κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρωσικα τσουρεκια, τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), ρωσικο πασχαλινο γλυκο, Ρωσικό γλυκό κουλιτς (πασχα), ρωσικα πασχαλινα γλυκα, πασχαλινο ρωσικο κεικ, κουλιτς, πασχα γλυκο ρωσικο, συνταγή κουλιτσ, ρωσικο τσουρεκι πασχαλινο, γλυκια μου στα ρωσικα, συνταγη γισ ρωσικα τσουρεκια, pscxalino rosiko tsoureki, ρωσικό κουλιτς, rosika glika glika, rosika pasxalina tsoyrekia, ρωσικα τσουρεκι πασχαλινο συνταγη, rvssika τσουρεκια, ρωσικα γλυκα για το πασχα, tsourekia rosika, πασχαλινο ρωσικο γλυκο, πασχαλινα ρωσικα γλυκα, pasxa koulits

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading