κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), ρωσικα τσουρεκια, πασχαλινο ρωσικο κεικ, γλυκο πασχα ρωσια, κουλιτς, κουλίτς ρωσικό τσουρέκι, Ρωσικό γλυκό κουλιτς (πασχα), ρωσικα γλυκα για το πασχα, Ρωσικο Μοσχαρι, ρωσικο τσουρεκι πασχαλινο, πασχα γλυκο ρωσικο, συνταγη για κουλιτς, συνταγη;ρωσικο;τσουρεκι, koulits pasxa, συνταγες για ρωσικα γλυκα ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, ρωσικα τσουρεκι πασχαλινο συνταγη, πασχα τσουρεκι ρωσικα, rosika glika, τσουρεκια ρωσικα

Comments are closed.