κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

12 Δεκεμβρίου 2011
By
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: PastryChef.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκι πασχα (ρωσικο γλυκο), ρωσικα τσουρεκια, ρωσικα γλυκα για το πασχα, πασχαλινο ρωσικο κεικ, Ρωσικό γλυκό κουλιτς (πασχα), κουλίτς ρωσικό τσουρέκι, κουλιτς, γλυκο πασχα ρωσια, πασχα γλυκο ρωσικο, ρωσικο τσουρεκι πασχαλινο, συνταγη για κουλιτς, συνταγη γισ ρωσικα τσουρεκια, ρωσικα τσουρεκι πασχαλινο συνταγη, koulits pasxa, πασχα τσουρεκι ρωσικα, tsourekia rosika, τσουρεκια ρωσικα

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading