Κοτόπουλο με μπίρα, σέλερι και λουίζα

9 Οκτωβρίου 2011
By
Υλικά...12 μπουτάκια κοτόπουλου, 1 ξερό κρεμμύδι, 2 καρότα, 2 κολοκυθάκια, 4 κλωναράκια σέλερι, 2 φλιτζάνια μπίρα, ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, 3-4 κουταλιές σούπας φύλλα φρέσκιας λουΐζας, 2 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι, 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ, ελαιόλαδο, αλάτι. 



Εκτέλεση...Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα καρότα, και τα κολοκυθάκια. Βγάζετε τις ίνες από τα κλωναράκια του σέλερι και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και τα γυρίζετε για να σοταριστούν από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε στην  κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα αφήνετε 2-3’ και ρίχνετε την μπίρα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 30’. Όταν μαγειρευτούν και μαλακώσουν τα μπουτάκια, τα βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε στα λαχανικά τα φρέσκα μυρωδικά. Βράζετε τη σάλτσα για λίγα λεπτά σε δυνατή ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Τα σχόλια σας