Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας

18 Ιανουαρίου 2012
By


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1,8 – 2 κιλά
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κουτί κομματάκια ντομάτας σε κονσέρβα
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 100 – 150 ml νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα τους, πλυμμένες
  • 4-5 σπόρους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 50ml λάδι περίπου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Πλύντε το καλά και αν είναι ολόκληρο κόψτε το σε μερίδες.
Στεγνώστε τα κομμάτια καλά με χαρτί.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει, τσιγαρίστε απ’ όλες τις πλευρές το κοτόπουλο,
βάζοντας 3-4 κομμάτια τη φορά.
Βάλτε όλα τα κομμάτια στο σκεύος και σβήστε τα με το μισό κρασί.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 10 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κοτοπουλο κοκκινιστο με ρυζι αργυρω, κοτοπουλο κοκκινιστο στην κατσαρολα, κοτοπουλο κοκκινιστο αργυρως, κοκκινιστο κοτοπουλο, κοτοπουλο κοκκινιστο στην κατσαρολα αργυρω, κοτοπουλο κοκκινιστο με πατατες στην κατσαρολα, κοτοπουλο κοκκινιστο της αργυρως, κοτοπουλο κοκκινιστο με ρυζι, κρέας κοκκινιστό αργυρώ, κοτοπουλο κοκκινιστο με κριθαρακι αργυρω, Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας, κοτοπουλο με πατατες στην κατσαρολα, κοτοπουλο κοκκινιστο με κριθαρακι στην κατσαρολα, kokinisto kotopoulo, κοκκινιστο κοτοπουλο στην κατσαρολα, κοτοπουλο κατσαρολας κοκκινιστο, κοτοπουλο κοκκινιστο μπαρμπαριγου, κοκκινιστο κοτοπουλο με ρυζι, κοτοπουλο κοκκινιστο στη χυτρα, κοτοπουλο κοκκινιστο στη κατσαρολα, κοκινιστο κοτοπουλο στην κατσαρολα, κοκινηστο

Tags: , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας