Κοτόπουλο γεμιστό με ψητή κόκκινη πιπεριά, φυστίκια Αιγίνης και τυρί φέτα

24 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 φλιτζανιού τυρί φέτα (λιωμένη πουρέ) 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα) 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 στήθη κοτόπουλου (ανοιγμένα απλωτά και χτυπημένα να είναι λεπτά) 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα 4 κόκκινες πιπεριές αλάτι και πιπέρι 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί 1/4 φλιτζανιού ζωμός κότας 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο) 1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ψιλοκομμένο) 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας (ή τριμμένη μαστίχα)


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μισή φέτα, τα φιστίκια και 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μια παχιά πάστα. Απλώνουμε τα στήθη κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τοποθετούμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και από πάνω απλώνουμε το μίγμα που φτιάξαμε. Τυλίγουμε το κοτόπουλο γύρω από τη γέμιση και το δένουμε ή τοτοποθετούμε οδοντογλυφίδες. Αλατοπιπερώνουμε Ζεσταίνουμε λίγο λάδι (1 κουταλιά) σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει (περίπου 2-4 λεπτά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Όλες οι Συνταγές


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας