Κολοκύθα γεμιστή

11 Οκτωβρίου 2011
By
Ο Οκτώβρης είναι ο καλύτερος μήνας για να μαγειρέψουμε φαγητά με κολοκύθες! Τέτοια εποχή ωριμάζουν στο Β ημισφαίριο. Λατρεύω τις κολοκύθες! Μου αρέσει το χρώμα το σχήμα και η γεύση τους! Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες κολοκυθιάς, που έχουν να κάνουν κυρίως με το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα του καρπού. Για το μαγείρεμα προτιμώ τις γλυκές, που έχουν βελούδινη σάρκα.  Τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα με τις κολοκύθες φτιάχνουν πίτες αλμυρές ή γλυκές, γλυκό του κουταλιού. Στην Αφρική έμαθα να τις κάνω σούπες, ρυζότο, πουρέ, στο φούρνο με άλλα λαχανικά. Τελευταία έκανα και γεμιστή!

Διάλεξα μια κολοκύθα μέτρια σε μέγεθος (3 περίπου κιλά), που χωρούσε στο ταψί της κουζίνας. Αφού την έπλυνα την έκοψα εγκάρσια στο επάνω μέρος. Καθάρισα προσεκτικά τους σπόρους και τις ίνες, που έχει εσωτερικά με το κουτάλι. Αφαίρεσα και λίγη σάρκα για να την γεμίσω καλύτερα. Την αλάτισα, την λάδωσα εσωτερικά με πινελάκι και την ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολοκυθα γεμιστη με κρεας, κολοκυθα γεμιστη, κολοκυθα γεμιστη στο φουρνο, πως φτιαχνουν κολοκυθοσουπα με ολοκληρη κολοκυθα, μπαρμπαριγου πιτες αλμυρες, κολοκυθα γεμιστη αργυρω, chef on air κολοκυθα γεμιστη, gemisti kolokitha, κολοκυθα γεμιστη σεφ στον αερα, ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΡΥΖΙ, γεμιστη κολοκυθα με κρεας, κολοκιθι κιτρινο στο φούρνο στο σεφ στο αέρα, κοκκινη κολοκυθα γεμιστη στο φουρνο, kolokyua kokkinh, κολοκυθαγεμιστημερυζιαργυρω, μοσχαρι μεσα σε κολοκυθα, κοκκινη κολοκυθα γεμιστη, κρεας με κιτρινη κολοκυθα, gliko tu furno, https://www κολοκυθα με μοσχαρι στο φουρνο, μπαρμπαριγου ρυζι σε κολοκυθα στο φουρνο, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, μοσχαρι σε κολοκυθα, κολοκυθα με κιμα στο φουρνο, κολοκυθα γεμιστη με χοιρινο, κολοκυθα γεμιστη με μοσχαρι, κολοκυθα γεμιστη με λουκανικα αργυρω, κιτρινη κολοκυθα γεμιστη στο φουρνο, gemisth kolokyua syntagh, συνταγες με κολοκυθα γεμιστη αργυρω μπαρμπαρηγου

Tags: ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading