κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ: η κόμφορτ ώχρα

15 Δεκεμβρίου 2013
By
crema kolokythosoupa me milo Από τις ωραίες φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες γεύσεις, η κρεμώδης κολοκυθόσουπα ανήκει στις σούπες που λατρεύουν τους αρωματικούς συνδυασμούς […] Υλικά (για 6 άτομα)
  • 800 γραμ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 5-6 εκατ.
  • 1.5 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες 1-2 εκατ. (1½ φλ.)
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους (1½ φλ.)
  • 1 μεσαίο καρότο σε κύβους
  • ½ μπαστουνάκι σέλερι σε ροδέλες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
  • ½ κ.γ. ξύσμα μανταρίνι ή γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη για το σερβίρισμα
Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Gourmet Μαγειρικής - Pandespani


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας